Tango Argentino ‘El Eje’

De naam ‘El Eje’ betekent ‘de as’; een in de tango belangrijk begrip.

Omdat we in de Argentijnse tango niet volgens een choreografie dansen is het belangrijk dat beide dansers, leider en volger, in hun eigen balans dansen, dat wil zeggen: in eigen as.

Zoals gezegd is de tango een dans zonder choreografie, dus een improvisatiedans: De beweging ontstaat in het moment, ingegeven door het contact en de muziek. Om vrij te leren improviseren staat de verbinding tussen de danspartners voorop. De verbinding of het contact wordt tot stand gebracht via de ‘abrazo’ ofwel de omarming. Deze omarming is ontspannen en minder ‘stijf’ dan de traditionele danshouding die we kennen uit het stijldansen. Door het ontspannen contact kun je verschillende emoties in de dans tot uitdrukking brengen: van intiem en sensueel tot vrolijk en expressief.

Al hoewel de tango van origine mannelijke leiders en vrouwelijke volgers kent, hoeft een koppel niet persé uit man en vrouw te bestaan. Je kunt een danspaar vormen met wie je maar wilt en je kunt kiezen of je graag als leider of als volger wilt dansen.

Over ons

Wij zijn Dave en Corina Mateman, sinds 1990 partners in het leven en op de dansvloer. De tango kreeg ons in 1996 in haar greep en heeft ons niet meer losgelaten…

Dave MatemanDanser/Ingenieur

De passie voor dans kan ik als tangodocent combineren met mijn passie voor het onderwijs. Als docent en academie manager aan de HAN, geef ik les en maak ik onderwijs aan studenten mogelijk. Kernbegrippen voor mij zijn: Passie voor beweging, creativiteit en samenwerking

Corina MatemanDanseres/Haptotherapeute

Corina heeft in haar dagelijks leven een haptotherapie praktijk en heeft de opleiding Danstherapie gevolgd aan ArtEZ conservatorium te Enschede. “Doordat ik zowel haptotherapeut als danstherapeut ben, ben ik er goed in geworden om de taal van het lichaam te herkennen. Juist omdat tango een geïmproviseerde dans is, kan ik daaraan duidelijk relatiepatronen aflezen. Ik zal mijn waarnemingen voorleggen en vragen of deze herkenbaar zijn.”

Lessen

Lessen voor beginners

Voor beginners bieden wij een bootcamp van vier lessen aan.
Na vier intensieve lessen hebben beginners voldoende niveau om een Tangosalon te dansen.

Mocht blijken dat er na vier lessen nog behoefte is aan extra lessen, dan kunnen we die in overleg afspreken.

De data voor de bootcamp lessen zijn per paar af te spreken en kunnen tijdens het dansseizoen op ieder moment gestart worden.
Aanmelden voor onze beginnerslessen kan via ons contactformulier.

Cursus voor gevorderden

Info over de cursus voor gevorderden volgt zo spoedig mogelijk.

Privé les

Op afspraak

Privé lessen zijn altijd in overleg af te spreken.
Bijvoorbeeld wanneer er in het koppel gewerkt wordt aan betere afstemming in de connectie (houding/abrazo) of wanneer er aandacht besteed mag worden aan bepaalde danspassen.

Verder kan er tijdens een aantal privé lessen een huwelijksdans worden aangeleerd.

Kosten

Bootcamp voor beginners

125per persoon voor 4 lessen

Workshop voor gevorderden

16,50per persoon per workshop

Privé les op afspraak

30per persoon per uur

Kleding en schoenen

In tango is eigenlijk heel veel mogelijk; van casual tot chic. Tijdens de lessen kun je dragen wat comfortabel zit. Qua stijl zou je kunnen zeggen ‘netjes en sportief’. Voor vrouwen kan zowel een rok of jurkje als een broek. Voor mannen kan een nette spijkerbroek en een blouse of poloshirt.

Schoenen met hakken zijn voor vrouwen in eerste instantie nog niet nodig. Als je wat langer danst, zul je merken dat je het leuk gaat vinden om hakken te dragen. Bovendien danst het prettig. Voor zowel mannen als vrouwen geldt; schoon schoeisel (dus geen ‘straatschoenen’) in de danszaal, met enigszins gladde zolen.

Coaching

Coaching zakelijk

Tango voor bedrijven

Tango is creëren, samenwerken, inspireren, leiden, volgen, luisteren, initiëren, interpreteren, improviseren, reageren, communiceren, aandacht hebben voor elkaar en samen iets moois bouwen! Kortom vrijwel alle ingrediënten die je tegenkomt op de werkvloer en die onontbeerlijk zijn voor een goed geolied bedrijf.

In onze tango workshops werken we aan de hand van gerichte non-verbale oefeningen aan het zichtbaar maken van de mechanismes die in elke organisatie een belangrijke rol spelen.

Dit maakt een tango workshop tot een unieke en leerzame ervaring in teambuilding, management vaardigheden, communicatie en presentatievaardigheden etc. Het kan hierdoor een verrassend en spannend onderdeel zijn van een bedrijfstraining of bedrijfsuitje.

Workshop mogelijkheden

Er zijn verschillende invullingen mogelijk van een kennismakingsworkshop of workshops die volledig geliëerd zijn aan de thematiek op de werkvloer en onderdeel uitmaken van een bedrijfstraining. De lengte van de workshop kan in overleg bepaald worden.

Neem voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden en prijzen of een afspraak contact op met ons!

Coaching voor partners

Tango in de relatie

In een relatie spelen dezelfde thema’s als bij de tango. Daarom is tangodansen heel geschikt om ingesleten gedragspatronen van partners te herkennen en te veranderen.

Wie in de relatie initiatieven neemt, zoals een weekendje weg plannen of oppas regelen zal mogelijk een voorkeur hebben te leiden. Wie oogenschijnlijk volgt “schat, is de oppas al geregeld?” kan toch ‘stiekum’ de leiding hebben… Dat kan tot irritatie leiden of verwarring in de relatie. Als we tijdens de interactie op de dansvloer de patronen herkennen en erbij stil gaan staan leidt dit tot bewustwording. Vervolgens gaan we onderzoeken wat de andere mogelijkheden kunnen zijn, waardoor er gedrags- en interactieveranderingen kunnen plaatsvinden.

Op de dansvloer zien we terug wat zich in het echte leven afspeelt. Als jij en jouw partner belangstelling hebben voor tangocoaching, neem dan contact met ons op. We maken dan een afspraak voor individuele coachingssessies voor jullie als koppel.

Kosten voor de tangocoaching in de partnerrelatie zijn € 80,- per sessie.

Bij sommige ziektekosten verzekeraars zijn de kosten via een aanvullende verzekering gedeeltelijk te declareren.

Agenda

Op dit moment is er voor het komende seizoen nog geen agenda bekend.  Info hierover volgt.

Voor vragen met betrekking tot privé lessen of boekingen neem gerust contact met ons op.

Foto’s en Video’s

Contact

Contactgevens

Wil je eerst meer informatie voordat je je aanmeldt voor een cursus, of heb je andere vragen?

Neem gerust contact op met ons!

Tango Argentino ‘El Eje’

Kruittorenstraat 5
7126 BH Bredevoort

Telefoon : 06-46766078
E-mail : info@tango-eleje.nl
KVK : 09184808 0000
www.facebook.com/tango.eleje